Uvala ARTATORE

Na otoku sjevernog Jadranskog arhipelaga, Lošinju,  7 km prije najvećeg otočnog grada Malog Lošinja, smjestilo se mirno vikend naselje Artatore. Uvala, istog naziva,  vrlo dobro poznata nautičarima pruža utočište za vrijeme nevera.

Naselje je malo, stopljeno sa prirodom u potpunosti tako da će sa gustom borovom šumom biti potpuno skriveno vašim očima dolazite li s morske strane. U naselju posluje trgovina u kojoj se svakodnevno tijekom cijele godine možete opskrbiti osnovnim živežnim namirnicama i tiskom. Također mala ali izrazito topla crkvica nudi vam mogućnost duhovne ispune. U blizini cca 1,5 km ugodne šetnja, udaljeni ste od crkve u Ćunskom gdje možete sresti vl. Sudca, svećenika koji svojim riječima liječi i tjelesne i duševne rane pravih vjernika. Flora i fauna otoka izrazito je bogata, razno samoniklo mediteransko bilje plijenit će vašu pažnju u svim sezonama jer je nevjerojatno blaga klima omogućila da vegetacija buja tijekom cijele godine.


Isto tako, volite li ranojutarnje šetnje, potpuno sami, uživat ćete u druženju sa morskim galebovima, gnjurcima, ribama i ostalim skrivenim bićima mora - ovisno samo o vašoj sposobnosti da uočite ono što vam je zapravo na sam dohvat ruke.

Posjedujete li brodicu moći ćete uživati u susretima s jatom dobrih dupina koji su stalni stanovnici cresko-lošinjskog arhipelaga.

Noću jedini zvuk koji možete ćuti osim tišine, jest pjev brojnih ptica pjevica (dominiraju kosovi, razne vrsta sjenica, divlje grlice te šojke). Lošinj je poznat po zdravstvenom turizmu, upravo to nas je ponukalo da vam pružimo mogućnost da ga i vi upoznate tijekom cijele godine, a ne samo ljeti kada turistička sezona nudi sunce, toplo more, sunčanje i kupanje.

Otok Lošinj